Torsdag.

Jag är glad.
Eftersom vi inte har kanal5 har inte jag kunnat se mitt favoritprogram, Greys anatomy, på mycket länge. Förra säsongen kom nämligen inte ut, så jag kunde inte ladda ner den. Men den här säsongen verkar det bli bättre, så nu är jag på banan igen. Jag har missat en säsong, men det gör inte alltför mycket.
Kanske är det lite patetiskt eller larvigt att en tv-serie kan göra mig så glad, men ackack. Jag blir lugn och känslosam. Jag behöver min ensamma tid i soffan, med en kopp te, framför Greys.

Selma har varit lika seg idag. Hon ville inte riktigt äta imorse. I vanliga fall äter hon i stort sett ALLT! Jag ville inte åka till jobbet, men gjorde det iaf,efter att jag pratat med min älskade sambo, som skulle komma hem strax efter jag åkt till jobbet. Han ringde mig senare och han trodde inte att det var nån fara med henne. "Man måste väl få vara lite trött nån dag ibland."
Nu ikväll börjar hon bli sig själv lite mer. Hon kommer och vill gosa mer och springer med till köket igen. Hoppas hon helt blir sig själv imorgon. Jag saknar våran Selma som gosar och skriker hela tiden.

Imorgon är det fredag. Jag ska jobba några timmar, sen vet jag inte vad det blir. Mattias ska troligen vara med sina kompisar. Så om det är någon därute som vill hitta på något är det bara att höra av sig.

Orolig.

Ute smattrar regnet, eller möjligen haglet, på fönsterrutan.
Jag är ensam hemma med katterna och kollar på Postkodmiljonären. Men jag är orolig för våran minsting i familjen. Lilla Selma är sig inte lik. Igårkväll gömde hon sig under soffan och idag har hon inte varit sig lik. Hon som alltid skriker, har idag varit knäpptyst. Hon vill nästan jämt gosa, men idag har hon mest legat i sin stol och sovit. Hon ville knappt äta godis. Vad är det som hänt med henne? Det känns extra jobbigt när Mattias inte är hemma. Får hoppas att det inte är någon fara, utan att hon bara är lite hösttrött..

Ny frisyr.

Jag var less på mitt hår, så Mattias fick ta fram saxen och klippa lite. Det blev kortare än jag tänkt mig, men jag trivs med det.
                                       


Afrikansk mat.

Igår provade vi på något nytt, nämligen afrkansk mat, från Eritrea.

                           
Helt okej. Köttet var jättegott, ganska starkt. Sörjan uppe till vänster smakade som jättegott potatismos. Sjögräset var ingen höjdare och potatisen smakade som potatis. Det var även med något skumt bröd, men det rekommenderar jag inte. Hade det varit mer kött och mer "potatismos" hade det varit utmärkt. :)

Det blev varken Stockholm eller myskväll hemma igår. Istället blev det festligheter hemma hos Erik och Matilda i deras nya lägenhet. Var inte direkt laddad för det, men det var trevligt.
                                  

Fredag.

Igårkväll var jag och Lina bjudna hem till Frida på tjejmiddag. Tyvärr glömde jag kameran hemma.
Till varmrätt fick vi 2 olika pajer, nämligen kycklingpaj och tacopaj.
När vi smält maten lite blev det efterrätt, varm fruktsallad och vaniljglass.
Medans vi satt och åt, pratade vi massa strunt. Det var en riktigt trevlig kväll, med supergod mat!
Detta ska vi göra om fler gånger. Minst en gång i månaden. Jag måste redan nu börja fundera på vad jag ska bjuda på för middag, det blir svårt att klå detta. Kom gärna med förslag och recept. :)

Idag är det lördag. Mattias jobbar. Jag funder på att få lite ordning i vårat kaos, men det är tråkigt.
Ännu är det lite oklart vad som händer ikväll. Eventuellt åker vi till Stockholm på partajj. Annars ska Mattias på nå Rockgrejjs på nån nation, då blir jag hemma för en lugn kväll med katterna. Det där visar sig.

Nu ska jag kolla på Äntligen hemma. Kanske får jag lite inspiration. Snart får ju vi våran alldeles egna lägenhet, där vi får göra vad vi vill. :) Längtar!

Skumbad.

Idag har det varit en arbetsdag på Citymail, med nya gröna uniformer.
Slutade vid halv två, då jag åkte hem och tog mig en tupplur till Mattias trumspelande.
Nu på kvällskvisten har vi kollat på film. Numb. Bra tyckte jag!
 Efter det tappade vi upp ett varmt skumbad. Det kommer jag nog sakna allra mest när vi flyttat. Hur ska jag klara mig utan badkar? Det gäller att jag jobbar på bra så jag kan köpa mig ett. :)
Nu ska jag äta upp mina sista karameller, sen är det snart läggdadgs.

Smal.

"Vad smal du har blivit."
"Du har blivit så mager så snart försvinner du."
"Vad spinkig du är."

Ja, jag vet att jag har tappat i vikt och blivit smalare, men det är absolut inget jag strävat efter eller har önskat. Jag vill gärna ha tillbaka några av mina kilon igen.
Jag tycker det är jobbigt att få höra att jag blivit smal, så påpeka det gärna inte igen. Punkt slut.


Självförtroende.

Nyss hemkommen från Unitmöte hos Maria.
Varje måndagkväll när jag kommer hem därifrån har jag ett leende på läpparna. Självfötroendet är högre än vanligt, jag har mer energi och inspiration. Är det något som får mig att må bra så är det detta, nu ska jag bara förverkliga mina drömmar. Måndagsmötena är höjdpunkten på min vecka.

Nu ska jag skriva en "att-göra-lista" tills imorrn, sen hoppa i säng.
Mattias jobbar inatt, så sängen kommer kännas tom. Förhoppningsvis kan jag sova inatt, då hinner han komma hem innan jag vaknar.
 
Kanske vill katterna sova med mig.
 Kanske vill katterna sova med mig.

Måndag.

Det var tänkt att jag skulle jobba idag. Men imorse när klockan ringde kände jag inte för det, speciellt inte då mina ögon var så svullna efter all gråt igårkväll, så jag bestämde mig för att stanna hemma. Tog sovmorgon med min älskade sambo till framåt halv elva då jag bjöd honom på frukost på sängen. När vi vaknat till liv åkte vi till affären, där vi handlade upp våra sista slantar innan löning.

Klockan två började Mattias jobba, vad skulle jag då hitta på? Det fanns så mycket jag borde eller kunde göra.
Jag borde ha diskat. Tar våran disk aldrig slut? Tur att vi får diskmaskin snart.
Jag borde ha kollat igenom flyttlådorna jag tog upp från källaren igår. Vad ska slängas? Vad ska skänkas till Second hand? Vad ska sparas?
Jag borde ha städat och dammsugit klart.
Jag borde ha ringt några samtal.
Jag borde ha duschat eller badat och gjort mig iordning inför kvällens möte.
Jag hade kunnat pysslat. Scrappat eller broderat.

Istället för allt detta lade jag mig i soffan med Casper och sov middag. Mycket skönt.
Nu har jag precis ätit mormors pannbiffar med spagetti, så magen är nöjd ett tag.
Nu är det verkligen på tiden att jag hoppar in i duschen, så jag inte behöver stressa.

Välkommen.

Äntligen har jag tagit mig i kragen och skaffat en blogg. (?) Vad jag kommer skriva om och hur ofta jag kommer skriva är inte helt klart ännu, men det blir troligen blandade känslor. Skratt och gråt, vardagsliv och lyx.
Nu ska jag börja röja inför våran flytt och fundera på vad mitt nästa inlägg ska handla om.
Välkomna h


RSS 2.0