Sjukstuga

I veckan har vi haft, och har fortfarande, sjukstuga här hemma med förkylningar och ögoninflammation. Det är Amelia och Mattias som drabbats värst hittills. Nu hoppas jag att vi alla snart kan vara friska igen. Idag åkte vi till Gamla Uppsala högar en stund. Där gick vi upp och ner för alla högar och sen fikade vi lite. 

Nya skor

Igår behövde jag komma hemifrån en stund, och eftersom Melker varit så duktig med att hjälpa till med städ och plock hemma, så åkte vi till Gränby centrum för att fika. Vi delade på en saffranssnurra och tog en varsin dricka. Sen gick vi för att titta om vi hittade några skor till mig och tro det eller ej, men jag köpte faktiskt två par nya. Fredagsmys

"Mamma, har vi popcorn? Om du kan göra det så får du göra. Om du vill, förstås."
Så nu har vi fredagsmys framför filmen Frost. 

Kungsbyns djurpark

Igår var vi till Kungsbyn och kollade på djur, åkte viltsafari, klappade älgar och ormar. 
Ensam hemma

Jag är ensam hemma en timme när Melker är på kalas och Mattias och Amelia är på stan. Mattias tyckte jag skulle städa, men jag har andra planer. Älgjakt

Vi lever stugliv och jagar älg några dagar.

HelgenI helgen har ugglorna Elsa och Nicke Nyfiken varit hemma hos oss. Ugglorna får följa med alla barnen på förskolan hem en helg. Då ska det dokumenteras med bilder och text vad de gjort under helgen och sedan får barnen återberätta  när de kommer tillbaka till förskolan. 

I lördags var Melker på kalas, så då passade jag och Amelia på att åka till Gränby centrum för att fika och gå i leksaksaffären. Det är så få stunder som jag gör någonting med bara ett av barnen, men det är så härligt när det väl händer. 

I söndags var vi till skogen och grillade till lunch. Sen åkte vi hem till familjen Kraft, där barnen lekte av sig en stund. Både barnen och vi vuxna trivs så bra hemma hos de. Att handlaJag tycker inte att det alltid är jätteroligt att handla. Nu har jag testat att handla mat från Mathem.se och tycker det är perfekt. Så skönt att sitta hemma i lugn och ro och klicka i vad som ska handlas och sedan få det levererat till dörren. 
Vi kör även Linas matkasse varannan vecka, vilket även det är skönt. Jag tycker det är så svårt att komma på maträtter, speciellt med varierad kost. Så ge mig era bästa middagstips nu, tack! 

RSS 2.0