Grekland.

Nu ni, flickor och pojkar, ska ni få en liten snabbresumé om hur vi hade det i Grekland.
Man skulle nästan kunna tro att vi var på en hälsoresa.
Ty varje dag åt vi grekisk sallad till lunch.
Och så fort vi skulle ta oss nånstans var vi tvungna att gå nerför en lång, brant backe. Alltså var vi alltid tvungna att gå uppför denna backe när vi skulle tillbaka till hotellet.
Utsikten från balkongen såg ut ungefär såhär:


De första dagarna tog vi det mest lugnt. Solade, badade, löste korsord, spelade strandtennis, läste och sådära.
Vi struntade i att vi hade möjlighet att laga egen mat på hotellet, och åt på restaurang varje dag.
Mumsig mat.
 Denna delade vi på en kväll. Lax, svärdfisk, sardiner och jätteräka?

En dag bestämde vi oss för att traska upp för Thassos högsta berg, Mount Ipsarion. 1204möh.
Vi startade på morgonkvisten. Gick till vandringsledens start. I den byn laddade vi upp med sallad, och köpte med oss ett kakpaket. Från ledens start skulle det vara ca 1 mil. Vi började vår vnadring, i Foppatofflor. Mötte ett par tyskar, som inte tyckte vi skulle vandra i tofflor, men det gjorde vi iaf. Efter en stund mötte vi 2 st som bodde på vårat hotell. Mattias frågade om det var långt kvar, då de svarade att det bara var början. Jag tänkte att de överdrev lite, vadå? har vi inte redan gått 1-2 km..? Vi fortsatte traska. Det blev brantare och brantare. Och smalare och smalare stig. Men till slut kom vi fakiskt till toppen! 2,5 timmar tog det. På andra sidan berget kunde man åka upp med jeep. Så vi tyckte att vi kunde gå ner den vägen, det borde inte vara jättelångt, inte jättebrant och lättare väg. Så vi började vår färd neröver.
Vi gick och gick och gick. Aldrig kom vi någonstans, vi mötte inte en människa! Men vi gav inte upp! Efter kanske 3 timmar kom vi till en liten by. Men inte den byn vi hade trott att vi skulle komma till.. Därifrån gick det nu inga bussar. Vi hittade en liten taverna, där vi fick äta mat, sen tog vi en taxi tillbaka "hem", vi var ju trots allt på andra sidan ön. Taxifärden tog ca en timme, och då fick vi ju se södra sidan på ön också. Då vi klev ur taxin hade benen blivit lagomt stela. Tur att vi bara hade ca 3km till hotellet, plus den härliga backen på slutet.
Morgonen efter hade jag en härlig träningsvärk i hela kroppen nästan.
Men nu känns det iaf som att jag borde klara Vårruset utan problem, på måndag.  :)

Kommentarer
Postat av: EmmaP

Trevligt med ett litet äventyr, och visst är det kul att få se lite mer än man tänkt från början :) Lycka till på vårruset ikväll, det kommer gå galant!

2009-06-01 @ 15:09:37
URL: http://emmper-2.blogspot.com
Postat av: Sassa

Woaw, mäkta imponerad av den turen upp för bergen :) Mysig resa! Jag är avis..

2009-06-02 @ 06:44:13
URL: http://sassaohman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0